Aega läheb teenima ligi 370 kutsealust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa noored asumas 2015. aasta suvel bussiga teele kaitseväe ajateenistusse.
Valgamaa noored asumas 2015. aasta suvel bussiga teele kaitseväe ajateenistusse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Alanud aasta esimese ajateenistusse kutsumisega 3. jaanuaril asub väeosades väljaõppele ligi 370 noort.

Kõige rohkem noormehi läbib 11kuulise teenistuse 1. jalaväebrigaadi allüksustes ja vahipataljonis. Pisut vähem kutsealuseid suundub 2. jalaväebrigaadi, mereväe laevastikku ning staabi- ja sidepataljoni.

Nii Võru-, Põlva- kui Valgamaalt peaks igaühest kaitseressursside ameti (KRA) avalike suhete nõuniku Anne Osveti sõnul teenistust alustama seitse kutsealust. Üks Valga maakonnast ajateenistusse minejatest peaks seejuures tema sõnul olema neiu, kes asub teenima Vahipataljoni Tallinnas.

Kuna seekord on ajateenistusse siirdujaid vähe, ei toimu nende ühist teelesaatmist maakonnakeskustest. «Poisid  kogunevad kas Kuperjanovi pataljoni väravasse, kust KRA ametnik nad väeosa esindajale üle annab või siis asuvad nad Tartust teistesse väeosadesse teele,» ütles Osvet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles