Fotonäitus Eesti võimuehitistest jõuab peagi Valka

, ajaleht@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Noorits
Tõnu Noorits Foto: Sander Ilvest / Postimees

Uku Põllumaa, Tõnu Nooritsa ja Peeter Paasmäe näitus «WEE» ehk «Võimuehitised Eestis» liigub peagi Ida-Virumaalt Toilast Eesti lõunapiiri äärde. Näitus avatakse Valga kultuurikeskuses 10. jaanuaril.

Väljapanek on kolme mehe pilguheit võimuehitistele. Pilk on erinev, olenedes pilguheitja tegevusalast ja elukäsitlusest, aga ka pilguheitmiseks kasutatud abivahenditest. Nii pildistavad fotograafid Tõnu Noorits ja Peeter Paasmäe fotoaparaadiga ehitisi endid ning arhitekt Uku Põllumaa mobiiltelefoniga detaile. Näituse märkobjektid läbi ühe nädala on kõikide Eesti linnade võimuehitised, mille seas valitsus- ja militaarhooned.

Väljapanek on osa laiemast ehitisteemalisest rändnäituste sarjast, mis sai alguse 2003. aastal, mil pildistati elavaid ehitisi Eestis. Hiljem on pildistatud nii surnud kui fataalseid, aga ka laulvaid ehitisi Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles