Ainsa naisena alustas ajateenistust Valgamaa neiu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neiu asub teenima vahipataljonis.
Neiu asub teenima vahipataljonis. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Alanud aasta esimese ajateenistusse kutsumisega alustas üle Eesti paiknevates väeosades väljaõpet kokku 401 noort, sealhulgas üks neiu.

11kuulise teenistuse läbivad noored peamiselt 1. jalaväebrigaadi üksustes, suurem hulk noori siirdus ka vahipataljoni sõjaväepolitsei ridadesse. 2. jalaväe­brigaad, mereväe laevastik, toetuse väejuhatus ning staabi- ja sidepataljon said väljaõppele veidi vähem ajateenijaid.

«Täpsustatud andmetel läks Võrumaalt aega teenima kuus noormeest, Põlvamaalt seitse ja Valgamaalt ka seitse poissi,» ütles kaitseressursside ameti (KRA) avalike suhete nõunik Anne Osvet. Kokku oli aga Valga maakonnast ajateenistusse minejaid kaheksa – teenistust alustas ka Valgamaa sissekirjutusega neiu, kes asub teenima vahipataljonis Tallinnas. «Valgamaa neiu oli ainus seekordne naissoost ajateenija,» kinnitas Osvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles