Elva lähistel hukkus teelt välja kihutanud autojuht

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reede hommikul avastati Elva lähistel teelt välja sõitnud auto vrakk. Raskes liiklusõnnetuses hukkus 29-aastane mees.
Reede hommikul avastati Elva lähistel teelt välja sõitnud auto vrakk. Raskes liiklusõnnetuses hukkus 29-aastane mees. Foto: Lõuna prefektuur

Täna hommikul avastati Tartumaal Nõo vallas teelt välja sõitnud auto vrakk, mille juures oli 29-aastase mehe surnukeha.

Sõiduauto Audi A8 vraki avastas Nõo vallast Elva-Palupera-Kähri tee 4. kilomeetrilt täna hommikul kella 6.30 paiku juhuslik mööduja. Politsei selgitas, et esialgsetel andmetel kaotas autojuht Elva poolt tulles sirgel teel sõiduki üle kontrolli.

Masin sõitis suurel kiirusel mitusada meetrit pikki kraaviperve edasi ning paiskus seejärel vastu teeservas olnud puid. Autot juhtinud 29-aastane mees paiskus avarii käigus autost välja. Tema vigastused olid paraku surmavad, teatas Lõuna prefektuur.

„Sõiduki kahjustused olid ulatuslikud, mistõttu võib järeldada, et kiirus pidi olema lubatust oluliselt suurem,“ ütles Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk. Ta lisas, et teeolud õnnetuspaigas olid head ning sõiduki rehvid vastasid nõuetele. „Ekspertiisis veendume, kas autojuht oli kaine. Ühtlasi uurime, millised teised tegurid ja õnnetusele eelnenud sündmused võisid viia nõnda traagilise surmajuhtumini.“

„Mida suurem, võimsam ja turvalisem auto, seda vähem juht reeglina selle kiirust tunnetab. Mida suurem on jällegi sõidukiirus, seda suuremat kaalu raske õnnetuse juhtumiseks omab iga väiksemgi eksimus,“ rääkis Virk.

Ta rõhutas, et piirangud sõidukiirusele on kehtestatud selge põhjusega säästa inimeste elusid ja tagada kõigile ohutum liiklemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles