Taluturg kostitas värske suitsukalaga

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval toimunud uue aasta esimesel Antsla taluturul oli viis müüjat, kes müüsid teiste toodete seas ka nii sinki, kommi kui värsket suitsutatud latikat.

Kella 11 paiku, kui taluturule jõudsime, oli platsis kolm müüjat. „Hommikul oli siin viis müüjat. Pirukad müüdi kõige kiiremini läbi,“ ütles Antsla elanik Anne, kes müüs lihatooteid.

„Kehvasti – praegu ju aasta algus ja eks vihmane ilm ka mõjutab,“ vastas Anne küsimusele, kuidas müük on läinud.

„Trehvasin siia kanti ja võtsin värske kala kaasa,“ ütles Setomaalt Antslasse tulnud Priit. „Jaanuarikuus saada värsket latikat – seda ei juhtu iga päev.“

Priit müüs taluturul lepa- ja õunapuuga suitsutatud Peipsi latikat. „Kala on Mehikoorma kandist,“ täpsustas ta. „Praegu ei lähe müük kõige paremini, aga kevadel ja sügisel, kui siin olen müümas käinud, on mõni laat kehvem kui Antslas taluturg – rahvast on väga palju.“ 

Parajasti tuli Priidu käest kala ostma kohalik elanik Kati. „Värske suitsutatud latikas – väga hea kala,“ kiitis ta. Naine lisas, et olgu ilm milline tahes, tema teeb ikka taluturul tiiru ära.

„Hea, et meil siin Antslas taluturg on – ikka huvitav käia ja midagi osta,“ lisas kohalik elanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles