Uue-Antslas lõpetati pühad mustkunstiga

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, kolmekuningapäeval põletati Võrumaal Uue-Antsla rahvamaja õuel jõulukuuski ning saalis esines trikkidega mustkunstnik.

„Me saadame jõulud ära maagilisel moel,“ märkis Uue-Antsla rahvamaja juhataja Kati Velner.

Rahvamajas astus trikkidega üles mustkunstnik, sünnipäevalaps Marek Sandermat. Üle 10 aasta mustkunstiga tegelenud ja Viljandimaal elav Sandermat tegi rahva ees sääraseid põnevaid trikke, et publik sai nii imestada ja ahhetada kui ka aplodeerida.

Kui ta küsis publikult, et mis on mustkunsti tähtsaim reegel, siis pakkumisi tuli igasuguseid. Nende seas kõlas ka kõige tähtsam reegel.

„Ära kunagi paljasta saladust,“ ütles Sandermat ja vaatas pealtvaatajate poole. „Saladus jäägu saladuseks.“ Sestap jääb välja rääkimata teiste asjade seas ka see, kuidas äkki keset etendust mustkunstiku laua ees triki tulemusena jänes päevavalgele tuli.

Kui etendus vaadatud, põletati õuel kohalike elanike kokku toodud jõulukuuski. Pühade viimase päeva puhul joodi kolmekuningapäeva ürituse lõpetuseks teed ja söödi piparkooke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles