Ettevaatust: teed võivad olla jäised

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval on ilm tuuline, paiguti on teedel pinnatuisku.
Pühapäeval on ilm tuuline, paiguti on teedel pinnatuisku. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeva varahommikul on teekatted põhi- ja suurematel tugiteedel põhja pool enamasti lumised või soolalumesegused ning lõuna pool soolaniisked või -märjad, kuid ka seal on enamasti teedel kerget lund.

Mitmel pool sajab täna hooti lund, tugeva tuule tõttu on kohati teedel pinnatuisku. Teetemperatuurid on allpool nulli. Kõikjal, eriti väiksematel teedel, tuleb arvestada, et teed võivad olla ka jäised, teatas maanteeameti liiklusjuhtimiskeskus.

Prognoosi kohaselt hommikul pilvisus hõreneb, kuid mitmel pool sajab veel hooti lund. Päev tuleb peamiselt sajuta ja hea nähtavusega, vaid rannikul võib kerget lund tulla. Hommikul jääb õhutemperatuur -1..-5°C vahemikku, päeval tõuseb Lääne-Eestis kuni 2 kraadi üle nulli, mujal jääb paar kraadi alla nulli. Ilm püsib tuuline, paiguti on teedel pinnatuisku.

Maanteeamet tuletab sõidukijuhtidele meelde, et libeduse oht on kõige suurem sildadel, viaduktidel, metsavahelistel teelõikudel, ristmike kiirendus- ja aeglustusradadel, bussipeatuste läheduses, raudteeülesõitudel. Neis kohtades toimub rohkem pidurdamisi ja kiirendamisi ning lumi ja jää lihvitakse kiiremini libedaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles