MK-etapi ärajäämine andis Otepääle valusa hoobi

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just säärane olukord valitses laupäeva pärastlõunal Tehvandil.
Just säärane olukord valitses laupäeva pärastlõunal Tehvandil. Foto: Maarius Suviste

Kehvade ilmaolude tõttu ära jäänud kahevõistluse Otepää maailmakarikaetapp mõjutab otseselt nii piirkonna majandust kui ka valla mainet üldiselt, leiavad nii vallavanem kui ka hotellide kõneisikud.

Möödunud nädalavahetusel pidi Otepääl olema kahevõistluse MK-etapp, kuhu olid end kirja pannud võistkonnad 13 riigist. Lume puudumise tõttu seda pidada aga ei saanud. MK-etapi projektijuht Ago Markvardt on öelnud, et lõplik otsus langetati raske südamega, kuid kahjuks ei olnud teist valikut.

See omakorda jättis jälje kogu talvepealinnale. «Võistluse ärajäämine on paras hoop piirkonna mainele ja majandusele,» märkis Otepää vallavanem Kaido Tamberg. «Hinnanguline saamata jääv otsene ja kaudne tulu ning kahjud ulatuvad tõenäoliselt kuuekohaliste arvudeni, kui toetuda ühe analoogilise ürituse läbi viidud uuringutele,» lisas Tamberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles