Arvamus: Tasuta ühistransport maal aitab kaasa töö leidmisele (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Tulik
Ülo Tulik Foto: Erakogu

Eestis on selgelt välja kujunenud tasuta bussi­transpordi toetajad ja selle vastased. Ehk eksin, aga minu arusaamise järgi on vastased pigem need, kes ise sõidavad bussiga harva või üldse mitte.

Mina toetan tasuta sõitu maaliinidel. Püüan selgitada, miks see on tähtis ja vajalik. Valitsuse eelmise aasta detsembris kinnitatud tegevusprogrammis on majandus- ja taristuministrile pandud ülesanne pakkuda sõitjatele 2018. aasta juulist tasuta sõitu maakonnasisestel bussiliinidel.

Praegu on maal elavate inimeste ees olukord, kus tööle jõudmiseks tuleb suur osa oma palgast lihtsalt maha sõita. Mingu see raha siis autokütusele või bussipiletitele. Sageli võib kuulda tööotsijatelt arvamust, et töötasu oli pakutavas ametis nõnda väike, et isegi bussiga tööl käimine pole arukas. Ei ole harvad ka juhused, kus tööl käiakse pöidlaküüdiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles