Ansambel meelitas tantsu lööma ruumikitsikuse kiuste

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvamuusikaansambel Kirime muusikast helisevat koosviibimist sisustamas. Mängivad Thea Leitmaa (vasakult), Vello Jaska, Karin Kase, Kalev Mäekalle, Märt Tomp ja Arnold Looga. Fotolt puudub Inari Vähi.
Rahvamuusikaansambel Kirime muusikast helisevat koosviibimist sisustamas. Mängivad Thea Leitmaa (vasakult), Vello Jaska, Karin Kase, Kalev Mäekalle, Märt Tomp ja Arnold Looga. Fotolt puudub Inari Vähi. Foto: Erakogu

Tõrva valla äärealal Riidajas Mäe kojas kajasid hiljuti muusikahelid ja kõlasid laulud. Välja oli kuulutatud talveõhtu koos rahvamuusikaansambliga Kirime, mille korraldasid Mäe koja omanik Kaido Sooläte ning juhataja Marika Soots ja ansambli Kirime juhendaja Thea Leitmaa.

Mäe Kotta oli kogunenud kenake hulk rahvast, keda sidus ühine soov lõpusirgele jõudnud aasta meeleolukalt ära saata ning uue tulekuks emotsioone ja energiat koguda.

Ansambli juhendaja Thea Leitmaa oli muusikalembese rahvaga kohtumiseks valmistanud uued laulikud, mis kohalolnutele välja jagati. Juba esimeste pillihelide kõlades võeti nad lahti ja laulud läksid liikvele. Ja kuigi ruumiga eriti priisata polnud, oskasid agaramad iga sopikesegi tantsusammude seadmiseks ära kasutada.

Ja nii lõbusalt üheskoos aega veetes kadusid muusikast helisevad õhtutunnid märkamatult.

«Küll on hea, et kaugema nurga rahvale ka silmarõõmu ja hingeilu pakkuma tullakse. Täname ansambli Kirime muusikuid ja Mäe koja peremeest Kaidot ning perenaist Marikat Taevani. Maitsvad toidud ja kaunis muusika jäävad kauaks meele,» olid koosviibimisest osavõtjad lahkumise eel Mäe Koja külaliste raamatusse kirjutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles