Kaitsevägi mälestab lahkunud lasketreenerit

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advendiaeg.
Advendiaeg. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kaitsevägi mälestab detsembri lõpus lahkunud lasketreener Ranno Krustat, kes ligi 50 aasta jooksul juhendas tipplaskureid ning osales treenerina kümnetel rahvusvahelistel tiitlivõistlustel. Tema õpilaste seas oli ka Põlvast pärit laskesportlane Peeter Olesk.

Kaitseväe juhataja ja Eesti laskurliidu president kindral Riho Terras ütles, et Krusta lahkumine on Eesti laskurspordile suur löök.

«Möödunud aasta oli Eesti laskespordile tulemuste poolest üks edukamaid ja samas ka üks kurvemaid, kuna meie seast lahkus mees, kelle roll selle edu saavutamisel oli hindamatu. Ranno jättis Eesti laskespordis endast maha ülisuure jälje, mida on raske täita, kuid mis elab oma elu veel aastakümneid tema õpilaste näol,» ütles kindral Terras.

Krusta sündis 19. aprillil 1943, treeneritööd alustas ta 1970. aastal Tallinna Kalinini rajooni LNSKs. 1975. aastal asus Ranno Krusta laskmistreenerina tööle Audentese spordigümnaasiumi eelkäijaks peetavasse Tallinna spordiinternaatkooli.

Nende aastate jooksul kujunes Tallinna spordi-internaatkooli, hilisema Audentese spordigümnaasiumi, laskmisosakonnast ülimalt oluline osa Eesti laskespordi arengus ning sealt on võrsunud mitmeid tipplaskureid. Ranno Krusta õpilased on olnud Eesti parimad noorlaskurid, kes võitnud medaleid ka rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt.

Krusta õpilaste hulka kuuluvad teiste seas Raal Kurus, Argo Altmäe, Aleksander Korb, Erko Vilba, Allar Mürk ja Peeter Olesk. 2017. aasta oli Ranno Krustale tema treenerikarjääri üks edukamaid, kui tema õpilane, kaitseväe spordirühmas teeniv kapral Peeter Olesk, võitis Euroopa meistrivõistlustelt hõbemedali olümpiakiirlaskmise harjutuses ja pronksmedali täiskaliibrilise püstoli harjutuses.

Lisaks treeneritööle oli Ranno Krusta tunnustatud laskmiskohtunik, kes oli aastaid püstoliharjutuste peakohtunik Eesti meistrivõistlustel. Laskmiskohtunikuna on ta korduvalt saanud Eesti Laskurliidu aasta parima kohtuniku tunnustuse. Samuti kuulus Ranno Krusta aastaid Eesti Laskurliidu juhatusse ja treenerite nõukogusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles