Fotod: Bensiini hind on mõnes kohas Lätis kõrgem kui Eestis

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti Valka Virši-A tanklas oli bensiini hind kallim kui Eesti Valgas, kus bensiin 95 maksis 1,249 eurot liitrist.
Läti Valka Virši-A tanklas oli bensiini hind kallim kui Eesti Valgas, kus bensiin 95 maksis 1,249 eurot liitrist. Foto: Tiit Loim/Lõuna-Eesti Postimees

Aasta alguses kerkinud aktsiis polnud esmaspäevaks bensiini hinnale olulist mõju avaldanud. Näiteks Valga tanklates oli bensiin odavam kui Läti Valka poolel.

Bensiini aktsiis kerkis 1. jaanuaril 10 protsenti ja koos tõusvate maailmaturu hindadega võib eeldada, et hind kerkib ka Eestis.

Esmaspäeva pärastlõunal maksis Valga tanklates liiter bensiini 95 1,249 eurot, samal ajal aga sai Valka LN tanklast sama kütuse hinnaga 1,257 eurot liitrilt ning Verši-A tanklast veelgi kõrgema 1,262 euroga liitrilt.

Eesti piirist ligikaudu 30 kilomeetri kaugusel asuvas Alūksnes olid bensiini 95 hinnad Valka tanklatest märgatavalt madalamad. Nestest sai liitri kätte 1,225 euroga, Ziemelu Nafta tanklast 1,227 ning Virši-A tanklast 1,232 euroga.

Diiselkütus aga oli Läti poolel märgatavalt odavam, makstes Alūksne Ziemelu Nafta tanklas lausa 1,127 eurot liitrilt, samas kui Valga tanklates oli liitri hinnaks 1,269 eurot.

Teisipäeva keskpäevaks oli aktsiisitõus juba tunda andnud Tallinna Neste tanklas, kus bensiini 95 liitri hind ületas 1,3 euro piiri. Olerexi kommunikatsioonijuht Jaan Olmaru ütles Postimehele, et Olerex läheb hinnatõusuga kaasa.

Kütuse hinnad Valga Alexela tanklas 8. jaanuari pärastlõunal.
Kütuse hinnad Valga Alexela tanklas 8. jaanuari pärastlõunal. Foto: Tiit Loim/Lõuna-Eesti Postimees
Kütuse hinnad 8. jaanuari pärastlõunal Läti Valka LN tanklas.
Kütuse hinnad 8. jaanuari pärastlõunal Läti Valka LN tanklas. Foto: Tiit Loim/Lõuna-Eesti Postimees
Alūksne Neste tankla.
Alūksne Neste tankla. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees
Alūksne Virši-A tankla.
Alūksne Virši-A tankla. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees
Alūksne Ziemelu Nafta tankla.
Alūksne Ziemelu Nafta tankla. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles