Koopad on hävimisohus

Indrek Sarapuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui veel eelmisel kümnendil võis koopaid uudistada üsna lahedates tingimustes, siis nüüd saab minna vaid muuseumikoopa suudmele – sinnagi külastuskeskuse juhendaja saatel.
Kui veel eelmisel kümnendil võis koopaid uudistada üsna lahedates tingimustes, siis nüüd saab minna vaid muuseumikoopa suudmele – sinnagi külastuskeskuse juhendaja saatel. Foto: Indrek Sarapuu

Piusa koobastesse ei tohi juba aastaid siseneda, sest need on varisemisohtlikud, samuti talvituvad seal nahkhiired. Paraku kiputakse keeldu ikka ja jälle rikkuma.

Selleks, et koobaste ilu näha, on Piusa külastuskeskuses avatud muuseumikoobas, mille suudmele võib minna keskuse juhendaja saatel. Suvel tuli aga keskkonnainspektoritele teade noormehest, kes oli käivitanud nii-öelda konkureeriva turismiettevõte, viies tasu eest lahtiste avade kaudu inimesi koobastesse.

Inspektsiooni Põlvamaa büroo vaneminspektor Sigrid Kasuk-Palmik ütles, et tegemist oli kohaliku koolipoisiga, keda teolt tabada ei õnnestunud. Lõpuks siiski kohtuti temaga. «Poiss rääkis, et teeb seda igavusest. Noormehele selgitati, et kui ta jätkab sama tegevust, alustatakse tema suhtes väärteomenetlus,» tõdes vaneminspektor.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles