Värska spaa käivitaja veab nüüd Räpina loomemaja

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina loomemaja üks huvitavamaid kohti on kindlasti pruulikoda. Aktsiisilao õigustega pruulikojas valmivat õlut ja veini suurtes kauplustes siiski müügil ei ole. «Ise arvame, et meie õlu on küllaltki hea ja las ta ollagi siis raskesti kättesaadav,» lausus Leo Kütt, kes pole ise alkoholi tarbinud juba kuus aastat.
Räpina loomemaja üks huvitavamaid kohti on kindlasti pruulikoda. Aktsiisilao õigustega pruulikojas valmivat õlut ja veini suurtes kauplustes siiski müügil ei ole. «Ise arvame, et meie õlu on küllaltki hea ja las ta ollagi siis raskesti kättesaadav,» lausus Leo Kütt, kes pole ise alkoholi tarbinud juba kuus aastat. Foto: Tomi Saluveer

Kümme aastat tagasi Värska veekeskuse käima lükanud Leo Kütt istub nüüd Räpina loomemaja juhataja toolil ja ütleb muiates: «Kui keegi oleks mulle öelnud, et hakkan pärast Värska spaa käivitamist tegelema kunsti- ja käsitööinimestega, oleksin soovitanud tal hulluarsti külastada.»

Kütt tuli Puurmani vallast Räpinasse 1979. aastal, töötas aastaid Põlva maavalitsuse arenguosakonna spetsialistina ning asus pärast seda koos Värska sanatooriumi juhi Vello Saarega rajama Värska veekeskust.

«Sain maavalitsusest lahkudes tunda ennast vaba mehena vaid pool päeva, kui Vello helistas ja küsis, miks ma seal kodus passin,» rääkis Kütt. Saar tegi Kütile ettepaneku tulla appi, et hakata laiendama sanatooriumi teenuste paketti. Nii läkski lahti Värska spaa ehitamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles