Kommentaar: Tervisekeskuse vedur

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomi Saluveer
Tomi Saluveer Foto: Erakogu

Kuigi toetussummad on suured, ei leitud Võru perearstikeskuse projektile väga pikka aega vedurit. Lõuna-Eesti haigla loobus ise, Võru polikliiniku omanik ei saanud perearstidega kokkuleppele ja linn tuli läbi häda kaasa alles teises voorus. Kuni 75 protsendi ulatuses riigi rahastatava projekti vedur seisis justkui depoos.

Miks on tervisekeskuse ehitamine siin kandis nii väheatraktiivne? Eelmist aastat kokku võttes andis Tallinna perearstide selts sotsiaalministeeriumi tervisekeskuste programmile «aasta ämbri» tiitli.  Ettevõtmise juhtimine on nende hinnangul olnud nõrk, nõuded ning reeglid ebakindlad, omandisuhete ja taotlejate valikul pole perearstide ettepanekutega arvestatud. Nii ongi määramatus ja ebakindlus pannud paljud arstid osalemisest loobuma.

Lõuna-Eesti haigla loobus keskuse loomisel kaasa löömast siis, kui selgus, et eriarstide ruumide tarbeks algselt plaanitud abikõlbulikku raha kärbiti 30 protsendilt kümnele. Ka muud tingimused muutusid nendele liiga karmiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles