Valgamaal vahetub prügivedaja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi sorteerimine aitab säästa keskkonda.
Prügi sorteerimine aitab säästa keskkonda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valgamaa Omavalitsuste Liit annab teada, et veebruarist tegeleb Valgamaal jäätmekäitlusega Ragn-Sells AS. Jaanuaris tegeleb prügiveoga veel senine teenusepakkuja AS Eesti Keskkonnateenused.

Jäätmekäitleja vahetuse tõttu tuleb kõigil kinnistute omanikel sõlmida uued prügiveo lepingud, mis peaksid olema praeguseks laekunud klientidele e-posti või tavaposti teel. Kui kinnistute omanikeni veel lepingud jõudnud ei ole, palutakse ise ühendust võtta Ragn-Sellsi kontoriga.

Lepingu võib allkirjastada digitaalselt ja saata jäätmekäitlejale e-posti teel. Samuti võib lepingu allkirjastada paberkandjal ja tuua see raekojas asuvasse Valga külastuskeskusesse või saata tavapostiga ettevõtte kontorisse Tartus.

Valga klienditeeninduspunkt on jaanuaris avatud esmaspäevast reedeni kell 10.00 – 16.00 ja alates 1. veebruarist esmaspäeviti kell 10.00 – 16.00. Infot saab küsida telefonil 606 0439.

Lepingu täpsemate tingimuste kohta saab infot klienditeenindajalt, kuid kindlasti tuleb määrata lepinguga prügikonteineri rendi- või ostutingimused. Konteinerit saab edasi rentida seniselt jäätmekäitlejalt või uuelt teenuse osutajalt, samuti võib konteineri endale soetada, kui pole selle rentimise soovi.

«Kindlasti tuleb klientidel, kelle kinnistul aasta ringi tegevust ei toimu, taotleda ka jäätmeveo vabastust, sest senine vabastus lõpetab kehtivuse. Vabastust aga jäätmekäitleja anda ei saa, selleks peab pöörduma avaldusega kohaliku omavalitsuse poole Valga, Tõrva või Otepää vallavalitsuses,» ütles Valga klienditeeninduspunkti teenindaja Alice Konsberg.

Ta lisas, et kui soovitakse jäätmeveo praegust graafikut muuta, tuleks esmalt telefonitsi selleks ka klienditeeninduse poole pöörduda.

Jäätmevedu Valga maakonnas korraldab Valgamaa Omavalitsuste Liit. Eelmisel aastal korraldatud jäätmeveo hanke võitis aastateks 2018–2023 Ragn-Sells AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles