Kassi hüljanud naine jäi lõplikult süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikohus.
Riigikohus. Foto: Postimees

Kassi hülgamise tõttu kriminaalsüüdistusega kohtu alla sattunud Põlva naine jäi kolmapäeval lõplikult süüdi, kui riigikohus ei võtnud tema kassatsioonkaebust menetlusse.

Tartu maakohus tunnistas eelmise aasta 25. mail 63aastase Riida süüdi looma julmas kohtlemises ja mõistis talle 500eurose tingimisi rahalise karistuse üheaastase katseajaga. Lisaks kohaldas kohus naisele looma pidamise keeldu üheks aastaks alates otsuse jõustumisest. Menetluskuludena tuli Riidal tasuda 1466 eurot. Sealjuures mõistis kohus Riidale karistuse samas määras, mida taotles prokurör.

Tartu ringkonnakohus jättis 19. oktoobril maakohtu otsuse muutmata ja oma kaitsealuse õigeksmõistmist taotlenud süüdistatava kaitsja apellatsiooni rahuldamata.

Ringkonnakohus nõustus maakohtuga, et kriminaalasjas leidis tõendamist, et Riida hülgas 2016. aasta juulis Põlva kesklinnas kassi. Ringkonnakohus leidis, et juba inimese hoolitsusega harjunud kassi jätmisega üksinda kesklinnas asuvasse parki asetas naine kassi abitusse seisundisse. Kassi maha jättes ei saanud Riida kuidagi eeldada, et hüljatud kass sattub kellegi vaatevälja, kes võtab ta enda hoole alla.

Samuti nõustus ringkonnakohus maakohtuga, et arvestades kassi tervislikku seisukorda  – kassil puudus üks käpp ja ta ei kuulnud – asetas Riida kassi abitusse seisundisse.

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistas Riidat selles, et möödunud aasta 28. juulil Põlva linnas Maarja tänaval hülgas ta oma kassi ja jättis looma abitusse seisundisse. Naine võttis kassi transpordipuurist välja, asetas ta kõnniteele ning kõndis koheselt minema. Sellega pani ta toime kuriteo looma julma kohtlemist käsitleva karistusseadustiku paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles