Elanike arv tegi Lõuna-Eestis mitu kukerpalli

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Setomaa vallavolikogu esimees Rein Järvelill on vallarahva arvu suurenemisest kuuldes meeldivalt üllatunud.
Setomaa vallavolikogu esimees Rein Järvelill on vallarahva arvu suurenemisest kuuldes meeldivalt üllatunud. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eesti kolme maakonna elanike arv kahanes lõppenud aastal keskmiselt nelja inimese võrra päevas, jõudes aastavahetuseks uude madalseisu – 92 123 elanikku. Kümnendiga on piirkonnast lahkunud Võru linna täis inimesi.

Kolme maakonna elanike üldarv on ka vaat et ainus näitaja, mida eelnenud aastaga võrrelda saab. Kohati on haldusreform omavalitsusi ning maakondi sedavõrd muutnud, et statistika usaldusväärsus kannatab.

Haldusreform tegi rahva­arvu osas tšempioniks Võru maakonna, sest tänu kolme Põlvamaa valla liitumisele kasvas Võrumaa elanike arv 7,9 protsenti 36 897 inimeseni. Võrumaa elanike arv kargas tagasi tasemele, kus see oli aastatel 2012–2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles