Intervjuu: Sakslasest estofiil: keelt tuleb rääkida, mitte alla anda

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele õppimine pole sugugi raske, kinnitab saksa emakeelega Cornelius Hasselblatt, kelle sõnul on soome-ugri keeled erinevalt germaani keeltest loogilised ja lihtsamad.
Eesti keele õppimine pole sugugi raske, kinnitab saksa emakeelega Cornelius Hasselblatt, kelle sõnul on soome-ugri keeled erinevalt germaani keeltest loogilised ja lihtsamad. Foto: Arved Breidaks

Interneti suhtluskeskkondades on meie silme all sündimas uus paralleelkeel, mis on paljudele muutumas võõrkeeleks, ütleb sakslasest estofiil Cornelius Hasselblatt (57). Et eesti keel moodsas maailmas kestaks, tuleb seda kasutada, mitte minna üle inglise keelele.

Kuidas sattusite eesti keele ja üldse soome-ugri keeltega tegelema?

Lihtsalt oli üks suvepuhkus. Olin 11 aastat vana, kui käisin vanematega Soomes ja see oli väga suur elamus. See maa ja keel meeldis mulle tohutult, nii et mõtlesin sellega rohkem tegeleda. Keskkoolis hakkasin õppima soome keelt ja pärast lõpetamist otsustasin, et nüüd tuleb see asi tõsiselt ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles