Ukraina haridustöötajad tulevad Eestist šnitti võtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projeti rahastab välisministeerium (hoone pildil).
Projeti rahastab välisministeerium (hoone pildil). Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti arengukoostööprogrammi raames viibib pühapäevast kuni eeloleva neljapäevani Eestis õpivisiidil rühm Ukraina õpetajaid ja lasteaednikke, et osa siinseid lahendusi ka Lvivis rakendada.

Eestit külastavad haridustöötajaid tulevad Lvivi linnast ja seda ümbritsevast oblastist. Projekt ise kannab nimetust "SCALE – jätkusuutlikkus ja kriisiohjamine aktiivõppe ja keskkonnateadlikkuse abil" ning selle raames on Eesti koolide ja lasteaedadega tutvunud juba kolm rühma. Saadud kogemuste järel on muudetud ka sealsete haridusasutuste töökorraldust.

Seekord keskendutakse Tallinna perekeskuse töötajate abiga kriisiohjamisele ja Eesti haridusasutustes rakendatud tugisüsteemile. Lisaks perekeskuse ekspertide läbiviidud seminaril osalemisele vaadeldakse ajalootundi Kadrioru Saksa gümnaasiumis, tutvutakse digiõppega Tallinna Pelgulinna gümnaasiumis ning ülemaailmses rohelise kooli programmis osalevate Tallinna Sikupilli lasteaia ja Tallinna Arbu lasteaia õppetööga.

"SCALE – jätkusuutlikkus ja kriisiohjamine aktiivõppe ja keskkonnateadlikkuse abil" keskendub Lvivi ning samanimelise oblasti 38 lasteaia ja kooli keskkonnaharidustegevuse edendamisele ja turvalise õpikeskkonna loomisele. Samuti kriisipingete leevendamise metoodika tutvustamisele lastevanematele, õpetajatele ja haridusametnikele. Kahe aasta jooksul toimub neli haridustöötajate ja lastevanemate õpivisiiti, kokku tutvub Eesti haridusasutuste hea kogemusega 50 inimest.

Eesti eksperdid viivad Lvivis läbi koolitusi haridusametnikele, haridusasutuste juhtidele ja õpetajatele. Projekti juhib MTÜ Koolitus- ja Nõustamiskeskus Hared, seda finantseerib välisministeerium Eesti arengukoostöö programmi kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles