Talud lükkavad väravad valla

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päeval saab sisse astuda ka lauta.
Avatud talude päeval saab sisse astuda ka lauta. Foto: Kristjan Teedema

22. juulil saab neljandat korda teoks üle-eestiline avatud talude päev. Talud ja põllumajandustootmised üle Eesti kutsuvad kõiki huvilisi juulikuisel pühapäeval külla, et näidata, kuidas valmib kodumaine toit.

«Külastamisest saadud kogemus saadab meid kõiki kogu aasta ning kes teab – äkki meelitab nii mõnegi pere maale elama,» ütles maaeluminister Tarmo Tamm. «Lisaks saab näha, kuidas valmib kodumaine toit. Sel päeval on oluline roll meie laste harimisel, sest just siis on ainulaadne võimalus jälgida, kuidas leib tegelikult meie lauale saab ning kui ettevõtlikud ja uuendusmeelsed inimesed maal elavad.»

Külastajad saavad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, põnevat põllumajandustehnikat, loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid. Igal talul on oma programm, milles näidatakse oma eripärasid. Peagi kuulutatakse välja ka talude ja põllumajandustootmiste registreerimine avatud talude päevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles