Rekordhelistaja rääkis mobiiliga 1714 tundi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS. Foto on illustratiivne.
SMS. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti kõige innukamad mobiiltelefoniga helistajad elavad Ida-Virumaal ning sõnumisaatjad Harju- ja Pärnumaal, kõige väiksemad on helistamise ja SMS-ide rekordid aga saartel, selgub Tele2 statistikast.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul teeb Tele2 regulaarset statistikat selle kohta, millistes maakondades elavad kõige agaramad mobiilikasutajad.

„Ida-Virumaa usinamad mobiiltelefoniga helistajad olid naisterahvad, kes eelmisel aastal rääkisid keskmiselt telefoniga 92 tundi, ehk peaaegu neli ööpäeva. Sama kandi meesterahvad rääkisid möödunud aastal keskmiselt 63 tundi. Sealseks rekordhelistajaks oli aga hoopis 38-aastane mees, kes rääkis eelmisel aastal telefoniga kokku 1714 tundi. Nii helistamises kui ka SMS-ide saatmises teevad Ida-Viru naised meestele silmad ette. Vaid interneti kasutamises on mehed agaramad,“ ütles Aron ja lisas, et sarnaselt eelmistele aastatele leiab maakonniti helistajate edetabeli tipus selgelt rohkem naisi kui mehi.

Aroni sõnul on sõnumisaatjate seas esikohal seekord Harjumaalt pärit nobenäpp. Märgatavalt suurenes päevas saadetavate SMS-ide hulk 360 sõnumi peale. Kui võrrelda aastaga 2016, siis oli vastav näitaja 214. Teisele kohale tulid möödunud aasta statistikat arvesse võttes pärnumaalased, saates vastavalt 308 SMS-i.

„Kõige väiksemate rekorditega paistavad taas silma hiidlased ja saarlased, kellel oli aastas võrdselt 69 kõnetundi. Seevastu on hiidlased Eestis aktiivseimad mobiilse interneti kasutajad, keskmiselt kasutas mullu üks hiidlane 95 gigabaiti internetti. Seda kokku nii telefonis kui ka arvutis,“ tõi Aron välja ja lisas, et hiidlaste suur digilembus oli tõeline üllatus. Võrreldes 2016. aastaga kasvas see näitaja 30%.

2017. aasta helistamise ja SMS-ide rekordid*

    Tartumaa: 74 kõnetundi kuus ja 274 SMS-i aastas

    Lääne-Virumaa: 75 kõnetundi kuus ja 288 SMS-i aastas

    Harjumaa: 75 kõnetundi kuus ja 360 SMS-i aastas

    Järvamaa: 76 kõnetundi kuus ja 260 SMS-i aastas

    Pärnumaa: 71 kõnetundi kuus ja 308 SMS-i aastas

    Põlvamaa: 80 kõnetundi kuus ja 272 SMS-i aastas

    Ida-Virumaa: 81 kõnetundi kuus ja 303 SMS-i aastas

    Võrumaa: 78 kõnetundi kuus ja 236 SMS-i aastas

    Raplamaa: 70 kõnetundi kuus ja 243 SMS-i aastas

    Jõgevamaa: 78 kõnetundi kuus ja 271 SMS-i aastas

    Valgamaa: 79 kõnetundi kuus ja 271 SMS-i aastas

    Viljandimaa: 73 kõnetundi kuus ja 253 SMS-i aastas

    Saaremaa: 69 kõnetundi kuus ja 250 SMS-i aastas

    Hiiumaa: 69 kõnetundi kuus ja 201 SMS-i aastas

*Kõige aktiivsemate telefonikasutajate keskmiselt kuus helistatud tundide ja keskmiselt aastas saadetud sõnumite arv. Allikas: Tele2 kliendistatistika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles