Otepää koor jahib Tammjärve lauluhäält

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv
Karel Tammjärv Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartust pärit suusataja Karel Tammjärv (28) õppis põhikoolis üheksa aastat Tartu Karlova gümnaasiumi muusikaklassis. Kui Pyeong­changi olümpiamängud on talle sportlasena kolmandad, siis korra on ta käinud Austrias olümpial ka Tartu poistekooriga, kirjutab Postimees.

Suure osa oma elust laulnud Tammjärve viimane avalik etteaste oli seitse aastat tagasi, kui ta astus üles juunioride MMi promoüritusel bändiga Tammjärv & Sõbrad. «Toonane suusaliidu spordidirektor Raul Olle oli kuulnud, et olen karaoket laulnud ning kutsus mind esinema,» meenutas Tammjärv.

Kuu ajaga õppis Tammjärv oma bändiga selgeks kaks U2 lugu ning esines Solarise keskuses korraldatud üritusel. See esinemine on praeguseks jäänud ka tema viimaseks, kuid Otepääl elava suusasportlase bassi jahib ka kodukoha koor.

«Otepää koori juht, Algo Kärbi ämm (Eve Eljand – toim), on öelnud, et mul on hea tämber ja ma võiks minna laulma. Ma pole veel proovinud,» avaldas Tammjärv.

Küll aga võtab Tammjärv vahepeal viisijupi üles üksi olles ning hoiab enda üheksa aastat treenitud häält soojas. «Kui on väga hea lugu, mille sõnu ma peast tean, siis võin isegi autos enda hääle ära karjuda. Aga seda juhtub väga harva.»

Muusika mõttes Tammjärvel lemmikuid ei ole. Ta kuulab seda, mida parasjagu käiv raadiojaam pakub või mida sõbrad sotsiaalmeedias soovitavad. «Ma olen kõigesööja. Minult ei saa relva ähvardusel ka vastust, mis on minu lemmikraamat, -film või -laul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles