Vene piirivalve tabas Eesti poole suundunud rühma vietnamlasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Vene piir.
Eesti-Vene piir. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Vene piirivalve tabas sel nädalal Eesti piiri lähedal üheksaliikmelise rühma vietnamlasi.

"Esmaspäeval, 15. jaanuaril, teatas Vene Föderatsiooni piirivalve, et nende toimkond pidas samal päeval umbes 5 kilomeetri kaugusel Eesti-Vene piirist kinni Vietnami kodanike grupi. Rühmas oli seitse meest ja kaks naist," ütles politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri pressiesindaja BNS-ile.

Rühma tabamisest, millele eelnesid kontaktid ka Eesti piirivalvega, teatas reedel PPA peadirektor Elmar Vaher. "Lõuna prefektuur realiseeris info ja paljastas väga kõrgel tasemel vietnamlaste üleveo, saime kätte ka juhid," rääkis Vaher.

PPA juhi sõnul liiguvad vietnamlased läbi Eesti sihiga jõuda Poola. "Peaasjalikult on Eesti piiri ebaseaduslikud ületajad vietnamlased suunaga Poola, kus on ees nende kaasmaalsed, kes aitavad neil uues riigis kohaneda," rääkis Vaher.

Eesti maismaapiirilt tabati ebaseaduslikult rändelt 2017. aastal 35 isikut, mis on 25 inimest vähem, kui eelneval aastal. Enamik ehk 16 nendest olid Vietnami kodanikud – üks kaheksaliikmeline grupp peeti kinni veebruaris, teine juunis Värska vallas. Augustis peeti Luhamaal kinni kuus Iraagi kodanikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles