Päästjad käisid eelmisel aastal Lõuna-Eestis 296 põlengut kustutamas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu jaanuaris toimunud tulekahjus Hellenurme mõisahoones hukkus üks inimene.
Mullu jaanuaris toimunud tulekahjus Hellenurme mõisahoones hukkus üks inimene. Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Eelmisel aastal tuli päästjatel Põlva-, Valga- ja Võrumaal käia 296 põlengut kustutamas, kõige enam oli põlenguid Valgamaal.

Põlvamaal käisid päästjad 2017. aastal kustutamas kokku 81 põlengut. Eluhoonetes leidis aset 14 ja muudes hoonetes üheksa tulekahju. 25 korral käidi kustutamas maastiku- ning kulutulekahjusid ning ühel korral metsatulekahju. 25 korral reageerisid päästjad hoonetulekahju ohule, andis teada Lõuna päästekeskus.

Hooletus suitsetamisel ja lahtise tule kasutamisel põhjustas viis hoonetulekahju. Rikked elektrisüsteemides, -seadmetes ning kütteseadmetes põhjustasid kaheksa hoonetulekahju.

Valgamaal käisid päästjad 2017. aastal kustutamas kokku 111 põlengut. Eluhoonetes leidis aset 16 ja muudes hoonetes 25 tulekahju. 31 korral käidi kustutamas maastiku- ning kulutulekahjusid.

Hooletus suitsetamisel ja lahtise tule kasutamisel põhjustas 11 hoonetulekahju. Rikked elektrisüsteemides , -seadmetes ning kütteseadmetes põhjustasid  kaheksa hoonetulekahju.

Võrumaal käisid päästjad 2017. aastal kustutamas kokku 104 põlengut. Eluhoonetes leidis aset 19 ja muudes hoonetes 14 tulekahju. 41 korral käidi kustutamas maastiku- ning kulutulekahjusid.

Hooletus suitsetamisel ja lahtise tule kasutamisel põhjustas kuus hoonetulekahju. Rikked elektrisüsteemides , -seadmetes ning kütteseadmetes põhjustasid viis hoonetulekahju. Hooletus kütteseadmete kasutamisel põhjustas viis hoonetulekahju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles