Otepää koorijuht sai suure tunnustuse

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Eljand
Eve Eljand Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Laupäeval toimus Estonia kontserdisaalis Eesti kooriühingu aastapreemiate gala. Kategoorias «Aasta dirigent-muusikaõpetaja» oli nomineeritud kaheksa Eesti tunnustatud koorijuhti.

Preemia pälvis Eve Eljand – Otepää gümnaasiumi pikaajaline muusikaõpetaja ning poistekoori, lastekoori ja segakoori dirigent, samuti segakoori Eveko dirigent.

Eljand tunnistas, et tiitel tuli talle suure üllatusena. «Seisin sel hetkel lava serval ja hetkeks tõmbas jalad nõrgaks. See oli vau-efekt!» kirjeldas ta tunnet, kui võidust teada sai. «Ega ma ikka ei arvanud küll, et mind valitakse. Kõrval olid ju väga tublid dirigendid ja koorijuhid ning me kõik teeme ühteviisi väga rasket ja tänuväärset tööd. Olin täiesti arvamusel, et ikka keegi teine saab tiitli.»

Eve Eljand lisas, et ta oli juba selle üle väga õnnelik, kui sai teada, et on kandidaatide nimekirjas. «Juba see oli suur au, et väikese kooli õpetaja leiab tee nominentide hulka,» märkis ta, et seda rohkem on nüüd põhjust rõõmustada üllatuslikult tulnud tiitli üle.

Pidulikul kontserdil oli erakordne võimalus üles astuda ka Otepää gümnaasiumi 45-liikmelisel lastekooril.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles