Fotod: Toonekurg veedab keset talve Aafrika asemel aega Valgamaal

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toonekurg ilmus Tõrva vallas külmal talveilmal Tõrva vallas asuva kasvuhoone katusele.
Toonekurg ilmus Tõrva vallas külmal talveilmal Tõrva vallas asuva kasvuhoone katusele. Foto: Toomas Starke

Valgamaa Tõrva valla elanik püüdis täna pildile tema kasvuhoone katusele maandunud valge-toonekure. Praeguse kuue miinuskraadiga võib tavaliselt talveks Aafrikasse lendava linnu elu aga ohus olla.

Linnu sai kaamera ette Alamõisa küla elanik Toomas Starke. Varem ta toonekurge oma maja juures keset külma talve näinud pole. „Mina nägin ühte, aga abikaasa kahtlustab, et tema nägi varem ka teist lindu. Nüüd vaatan, et nad on vist kuhugi edasi lennanud, sest ma enam ei ole neid näinud,” lausus üllatunud mees.

Ornitoloog ja Tartu ülikooli zooloogia osakonna teadur Marko Mägi ütles, et selliseid valge-toonekurgi, kes talveks Eestisse jäävad, võib ühe käe näppudel üles lugeda. „Ta ei ole midagi väga haruldust, aga ei ole ka kindlasti väga tavaline. Viimastel aastatel on juhtunud, et üks-kaks valge-toonekurge jäävad siia. Viljandimaalt tuli ka täna teade, et üks valge-toonekurg on seal veel paigal.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles