Graanulitehas ostis 10 miljonit maksva kaubalaeva

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma suuruselt teine pelletitootja Graanul Invest ostis kaubalaeva, et saada laevandusega seotud kulud parema kontrolli alla. Laev sai firma esimese pelletitehase asukoha järgi nimeks MV Imavere.
Maailma suuruselt teine pelletitootja Graanul Invest ostis kaubalaeva, et saada laevandusega seotud kulud parema kontrolli alla. Laev sai firma esimese pelletitehase asukoha järgi nimeks MV Imavere. Foto: Erakogu

Lõuna-Eesti turul tegutseva mõjuka puidutööstuse Graanul Invest AS tütarfirma ostis endale hiljuti kaubalaeva. Laev hakkab Riia sadama kaudu teenindama muu hulgas ka Võru vallas asuvat Osula graanulitehast. Maksma läks see veesõiduk ligi 10 miljonit eurot.

«Ostsime puistekauba laeva, sest tahtsime fikseerida ettevõtte jaoks pikemaks perioodiks laevandusega seotud kulud,» ütles Graanul Investi põhiomanik Raul Kirjanen. «Laevandusturg on praegu suhteliselt madalseisus. Tänu sellele oli meil võimalik selline hea investeering teha. Saime hea pakkumise ja kasutasime võimalust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles