Praost: paganaid me ei laulata

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urvaste koguduse õpetaja Üllar Salumetsa sõnul on kirikus võimalik läbi viia ka säästulaulatusi – mitu pruutpaari korraga.
Urvaste koguduse õpetaja Üllar Salumetsa sõnul on kirikus võimalik läbi viia ka säästulaulatusi – mitu pruutpaari korraga. Foto: Arved Breidaks

Abiellu on võimalik astuda ka kirikuõpetaja juures, kuid kirikus laulatamise puhul tuleb arvestada eritingimustega.

«Kui inimene on pagan, siis paganat ei laulatata,» ütles EELK Võru praost, Urvaste koguduse õpetaja Üllar Salumets. Selleks, et sõlmida abielu kirikuõpetaja vahendusel ja soovi korral viia läbi pidulik laulatus, peab pruutpaar olema ristitud ja leeritatud.

Nii nagu omavalitsuses, saab ka kirikus valida, kas anda abielutõotus eraviisiliselt või suure pidulikkusega. «Kui inimene tahab lihtsalt registreerida, saab selle riigilõivu eest pastoraadi hoones ära teha,» selgitas Salumets. «Õpetaja ütleb paar sõna ka, paneb käed kokku, laulatab ära ja pärast kodus võite teha millist pidu tahate.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles