Omniva vähendab kirjakastide arvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva äriarendusjuhi Mait Mikkeri sõnul plaanib Omniva korrastada kirjakastide võrgustikku ja  leida postkastidele sobivamad asukohad.
Omniva äriarendusjuhi Mait Mikkeri sõnul plaanib Omniva korrastada kirjakastide võrgustikku ja leida postkastidele sobivamad asukohad. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
  • Vaid pooled Lõuna-Eesti postkastid on aktiivselt kasutusel
  • Omniva otsib kirjakastidele sobivamaid asukohti

Ligi pooled Omniva kirjakastid Põlva-, Võru- ja Valgamaal on vähese kasutusega või seisavad tühjalt. Postifirma plaanib sellised postkastid peagi ümber paigutada või üldse maha võtta.

Põlva-, Võru- ja Valgamaal olevast 401 Omniva kirjakastist 189 on vähese kasutusega ning 143 seisab pidevalt tühjana, mistõttu postiettevõte leiab, et praegune kirjakastide süsteem on ajale jalgu jäänud.

"Selle tõttu ongi võetud ette kirjakastide võrgustiku korrastamise plaan, et leida kirjakastidele sobivamaid asukohti," selgitas Omniva postilogistika osakonna juht Mait Mikker rahvusringhäälingule (ERR).

Omniva kaubamärki kasutav Eesti riiklik logistikafirma AS Eesti Post alustas projekti, mille käigus kulude kokkuhoiuks paigutatakse vähe kasutatavad kirjakastid ümber või võetakse üldse maha.

Selle, kus ja kui palju peaks edaspidi kirjakaste olema, kavatseb Omniva selgitada välja koostöös kohalike omavalitsustega, edastas ERR.

Kagu-Eestist alguse saanud projektiga liigub Omniva maakonna kaupa edasi ning hiljemalt käesoleva aasta märtsiks loodetakse kirjakastide võrgustik üle Eesti korrastada.

Eestis on praegu kokku ligi 2500 kirjakasti. Omniva ja konkurentsiamet on jõudnud arvamusele, et kirjateenuse kättesaadavuse tagamiseks oleks Eestis vaja 1845 kirjakasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles