Tõrva kirjamees: Häbi nendele inimestele, kes ei suuda teiste tehtut hinnata

, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabakutseline kirjanik ja ajakirjanik Vello Jaska
Vabakutseline kirjanik ja ajakirjanik Vello Jaska Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Lugesin hiljuti Lõuna-Eesti Postimehe digiversioonist teavet selle kohta, et Tõrva kultuuritegelased olevat Voldemar Kuslapile Mari Kulli nimelise kultuuripreemia andmisest väga nördinud. Huvitav oleks teada, kes need Tõrva linna või piirkonna kultuuritegelased siis on, keda oma tuntud ja tunnustatud laulja ning näitleja premeerimine nii väga riivas, et sellest kohe selline sensatsioon tekitada.

Olen sel teemal mitmete nimekate inimestega rääkinud ja nemad kõik on olnud seda meelt, et Voldemar Kuslap oleks pidanud selle tunnustuse palju varem saama. Igal juhul palju varem, kui mitmed teised selle autasu pälvinud tegelased. Oleme mõlemad Mari Kulli õpilased: Voldemar Kuslap esimene, kellel õnnestus tippu tõusta, mina viimane, kelle õpingud karm saatus ootamatult vara lõpetas.

Kuid kõigest hoolimata on minu lugupidamine nii minu ühe lemmikõpetaja Mari kui ka minu kuulsa kaasõpilase Voldemari suhtes jäägitu ja siiras. Voldemar Kuslap on ja jääb Tõrva piirkonna, Valgamaa ja kogu Eesti Vabariigi üheks armastatumaks lauljaks ja kultuuritegelaseks ja on selle tunnustuse auga ära teeninud.

Sellepärast olen mina ja küllap paljud teisedki laiema silmaringiga mõtlemisvõimelisemad inimesed selliseid arulagedaid kirjutisi lugedes väga pettunud ja nördinud. Häbi nendele inimestele, kes ei suuda teiste tehtut hinnata ja näevad kõike üksnes oma isiklikest ambitsioonidest lähtuvalt. Voldemar Kuslapile Mari Kulli nimelise preemia omistamine oli väga aja- ja asjakohane otsus.

Tänavuse Mari Kulli kultuuripreemia võitis laulja ja näitleja Voldemar Kuslap. Vello Jaska oli üks nominentidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles