Põlva tervisekeskus sai nurgakivi

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel pandi nurgakivi Põlva esmatasandi tervisekeskusele. Põlva haigla endise parkla kohale tulevas hoones saavad ruumid üheksa perearsti. Novembriks valmiv keskus läheb maksma paar miljonit eurot.

Põlva perearstikeskuse hoone tuleb kahekorruseline, peale perearstide ruumide on sinna ette nähtud ka protseduuritoad, samuti füsioteraapia ruum.

Tervisekeskuse ehitaja Embach Ehitus OÜ juhatuse liikme Andres Salusaare sõnul läheb ehitus maksma paar miljonit eurot.

Nurgakivi panemisel osalesid teiste seas ka tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski ja Põlva kandist pärit maaeluminister Tarmo Tamm.

Riik eraldas mullu 57 miljonit eurot 55 esmatasandi tervisekeskuse ehitamiseks või rekonstrueerimiseks üle Eesti.

Uued tervisekeskused vastavad paremini vananeva rahvastiku vajadustele, kus järjest rohkem tähelepanu pööratakse krooniliste haiguste jälgimisele ja kontrolli all hoidmisele.

Tervisekeskuste loomiseks said toetust taotleda kohalikud omavalitsused, haiglavõrgu arengukavasse kuuluvad haiglad, üldarstiabi tegevusloa omajad ning eriarstiabi osutajad, kelle ruumides juba praegu perearstid töötavad. Euroopa Regionaalarengu Fondist rahastatavale toetusele lisandub taotlejate omafinantseering.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles