Talve: kellakeeramisest loobumise idee kogub EL-is toetajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru vallavolikogu kell.
Võru vallavolikogu kell. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu sotsiaaldemokraatide (SDE) fraktsiooni liikme Tanel Talve sõnul kogub nii Euroopa Parlamendis kui ka liikmesriikides pooldajaid idee Euroopa Liidus (EL) kellakeeramisest loobuda.

"Pole põhjust kahelda asjatundjate hinnangutes, et kellakeeramine mõjub halvasti inimeste tervisele. Me alahindamine unekvaliteedi mõju tervisele," teatas Talve. "Ometi on tõestatud, et täisväärtuslik uni on väga oluline inimese õnne ja heaolu seisukohalt."

"Riik peab tegema jõupingutusi selleks, et minna inimeste haiguste ravimiselt rohkem üle nende ennetamisele. Statistika näitab, et me elame küll üha kauem, kuid samas pole Eestis tervena elatud aastate arv tõusnud," märkis Talve.

Ta avaldas heameelt selle üle, et enamik Eesti saadikuid Euroopa Parlamendis toetab kellakeeramisest loobumise ettepanekut. Ideel on enim kandepinda Soomes, Poolas ja Leedus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles