Perenaise hea nina päästis suuremast tulekahjust

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad laupäeva õhtul Põlva vallas Partsi külas.
Päästjad laupäeva õhtul Põlva vallas Partsi külas. Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Päästeamet sai laupäeva õhtul enne kella kaheksat teate tulekahjust Põlva vallas Partsi külas. Pererahva sõnul sai tuli alguse boileri kütmisest. Suitsuandurid majas tööle ei hakanud, suuremast tulekahjust päästis perenaise hea nina.

„Kütsime boilerit ja ilmselt oli tuli liiga valus,“ rääkis perenaine. „Saime tule küll ise kustutatud, kuid kuna tuli oli kahe lae vahel, siis kutsusime igaks juhuks kohale ka päästjad, et olukord üle kontrollida.“ Kohal käis ka kiirabi, keegi kannatada ei saanud.

Perenaise sõnul on majas suitsuandurid kõikides tubades olemas, kuid need ei olnud jõudnud veel tööle hakata. „Ma pean ütlema, et mul on väga hea nina – see hakkas tööle enne suitsuandureid,“ lisas ta. „Midagi hullu seega õnneks ei juhtunud.“

Tulekahju sai alguse tuleohutusnõuetele mittevastavalt  paigaldatud suitsutorust, mis ei olnud korralikult isoleeritud ning asus seinale liiga lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles