Inimesed tulevad poest läbi ja irvitavad: "Näe, me läheme Lätti!"

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muidu ehitusäris tegutsev kohalik noormees Koit Mägi võttis septembris koos sõbraga Nursi poe üle. Tema elukaaslasest Kaja Saar­vast on tänaseks saanud poe juhataja.
Muidu ehitusäris tegutsev kohalik noormees Koit Mägi võttis septembris koos sõbraga Nursi poe üle. Tema elukaaslasest Kaja Saar­vast on tänaseks saanud poe juhataja. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

See, kes pole veel piiri ääres oma väikse poe uksi sulgenud, püüab iga hinna eest uusi tuluallikaid leiutada, mõeldes kurvameelselt hingitsedes oma ustavatele töötajatele ja viimastele maale jäänutele.

«Kirjutage, et Arvo Tamm pani riigi pärast poed kinni!» ütleb sügisel Võrumaal Nursis ja Tsoorus kaks poodi ja ühe baari sulgenud Arvo Tamm. Septembris läks esimene pood, oktoobris teine ja nüüd Tsooru Maarahva baar järele. «Me ei saa ju lasta sissetoodud viinaga inimesi lauda. Kes siin veel üldse baari tuleb, kui viin on Lätis nii odav? Ükski ei tule!» põrutab Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles