Serviti pidas Valgevene meeskonnaga tasavägise heitluse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carl-Eric Uibo (nr 24), kes viskas mängus kokku 8 väravat, tegemas käeplaksu Anatolii Chezloviga (nr 18) eduka ründe järel.
Carl-Eric Uibo (nr 24), kes viskas mängus kokku 8 väravat, tegemas käeplaksu Anatolii Chezloviga (nr 18) eduka ründe järel. Foto: Helin Potter

Põlva Serviti läks pühapäeval Balti liigas koduses Mesikäpa hallis vastamisi SKA Minskiga. Tasavägine mäng lõppes viigiga 29 : 29.

Serviti jätkab nii koduses meistriliigas kui ka Balti liigas kaotusteta. SKA Minskiga on sel hooajal Balti liigas mõlemad kohtumised viiki mängitud ja kõiki teisi vastaseid on seni võidetud, andis teada Põlva käsipalliklubi pressiesindaja.

«Ilus mäng oli. Tegime vähe tehnilist praaki ja mäng oli tempokas, andis hea emotsiooni. Väravavahid olid tublid ja eks lõpus oli meil natuke õnne ka, kui SKA Minsk viimastel sekunditel väravaposti tabas. Kuid intensiivne mäng andis tunda ja kahjuks lõpuks natuke kustusime ära – polnud enam sellist särtsu,» andis omapoolse hinnangu Põlva meeskonna mängija Kristjan Muuga.

Ta lisas, et kuigi Põlva mehed mängisid teadlikult ja läbimõeldult, tuli ikka sisse kiirustades viskele minekut, millele väravat ei järgnenud ning vastane keeras olukorra enda kasuks.

Mesikäpa hallis oli üle pika aja kogu mängu jooksul kuulda fännide toetushüüdeid meeskonnale. Taas lehvis saalis Serviti lipp ning trummimehed said terve mängu rütmi lüüa. Meeskond pakkus toetajatele põnevust mängu esimesest minutist mängu viimase sekundini välja. Ja Serviti võitles, kaitses … fännid rõõmustasid ning tundsid peale mängu rõõmu saadud hea emotsiooni eest ja ohati naeratades: «Oli alles mäng!».

Fännid rõõmustasid, kui Mario Karusele mängu viimasel minutil määratud kaheminutiline karistus ei toonud kaasa SKA Minskile 7 meetri karistusviset.

Kalmer Musting selgitas olukorda: «Kohtunikud asusid seisukohale, et kuigi Mario sai kaheminutilise karistuse, ei olnud tegemist punase kaardiga või punase kaardi väärilise olukorraga viimasel minutil, mis oleks kaasa toonud lisaks eemaldamisele 7 meetri karistusviske. Olukord vaadati pärast mängu ka kordusena videost üle ning kohtunikud jäid enda otsuse juurde.» Tulevaste mängude jaoks jätavad fännid kindlasti selle info meelde.

Vigastuse tõttu platsilt eemal olevad Raiko Rudissaar ja Indrek Neeme jälgisid mängu tribüünilt ja olid rahul. «Võidetav mäng oli, kuid eks mõni kiirustades tehtud otsus viskele minekul võttis võib-olla selle vajaliku värava meilt ära,» mõtiskles Rudissaar.

«Mäng oli tasavägine ja kuigi läksime korra isegi kolme väravaga juhtima, ei andestanud vastane meile ühtegi eksimust ning õige pea oli tablool jälle viigiseis. Kui saime mänguinitsatiivi, andis Hendrik Varulil ja Anatolii Cheslovil tunda juba väsimus ja tuli hakata tegema vahetusi, mis omakorda rikkus mängurütmi. Tänane mäng oli Serviti poolt vaadatuna võidetav, samas eelmine mäng oli rohkem SKA Minski mäng, kuid mõlemad lõppesid viigiga, » tõdes peatreener Kalmer Musting.

Oma alagrupis hoiab Põlva Serviti teist kohta kohe SKA Minski järel, olles ainuke meeskond, kes pole oma algrupis pidanud ühtegi kaotust vastu võtma. Põlva Servitil on mängitud 7 mängu, SKA Minski aga 9. Hetkel lahutab Servitit alagrupi esikohast 2 punkti.

Väravaviskajad olid Serviti poolelt Carl-Eric Uibo (8 väravat), Henri Sillaste, Kristjan Muuga (mõlemad 5 väravat), Anatolii Cheslov (4), Hendrik Varul (3)  Martin Grištsuk, Roman Aizatullov 2.

Põlva Servitil on seljataga juba pikk hooaeg.  Võistlemist alustati augustis 2017 ning graafik on pärast seda kogu aeg olnud tihe. Veebruari esimesel päeval sõidetakse mängima Tapale ning 3.–4. veebruaril võetakse ette Läti-Leedu tuur, et pidada järgmised kohtumised Balti Liigas Celtineks Riga ja Granitas Kaunasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles