Otepääl toimuv MM võõrustab sportlasi 36 riigist

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused toimuvad Tehvandil 26. veebruarist kuni 4. märtsini.
Laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused toimuvad Tehvandil 26. veebruarist kuni 4. märtsini. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Vähem kui kuu aja pärast võõrustab Otepää selle talve suurimat Eestis toimuvat spordisündmust – laskesuusatamise noorte ja juunioride maailmameistrivõistlusi. Oma osalemise on kinnitanud 36 riiki, kelle seas nii tuntuid laskesuusatamise riike kui ka eksootilisi osalejaid lõunariikidest.

Osalevad riigid on järgmised: Austraalia, Austria, Belgia, Bosnia ja Hertsegoviina, Valgevene, Brasiilia, Bulgaaria, Kanada, Horvaatia, Tšehhi, Eesti, Soome, Prantsusmaa, Gruusia, Saksamaa, Kreeka, Gröönimaa, Ungari, Itaalia, Jaapan, Kasahstan, Läti, Leedu, Moldova, Norra, Poola, Rumeenia, Venemaa, Sloveenia, Serbia, Šveits, Slovakkia, Rootsi, Türgi, Ukraina ja USA.

Kokku oodatakse Tehvandile võistlema ligi 350 sportlast. Võistlustel osalevate sportlaste nimekiri läheb lukku 11. veebruaril, kuid juba täna on võistluste peakorraldaja Aivar Nigol kindel, et oodata on nimekaid külalisi.

„Noorte ja juunioride võistlused on olulised nii sportlaste endi kui ka kogu koondise jaoks. Kui vanemad sportlased saavad võistelda pea igal nädalal rahvusvahelises tippklassis, siis noortel selliseid võimalusi läbi hooaja nii palju pole. Seetõttu on ka maailmameistrivõistlused märgilise tähtsusega ning paljudel juhtudel panevad just MM-i medalid aluse pikale sportlaskarjäärile,“ sõnas Nigol.

Peakorraldaja rõhutas ka fakti, et MM-i näol on tegu noorte ja juunioride hooaja kõige olulisema võistlusega, kuhu pannakse välja parimad koondised. „Kahtlemata on oodata tipptasemel võistlust, mis pakub palju emotsioone, põnevaid lõpplahendusi ning loodetavasti ka võidurõõmu meie enda kodupublikule,“ oli Nigol lootusrikas.

Võistlused toimuvad 26. veebruarist kuni 4. märtsini Otepääl Tehvandil. 25. veebruaril oodatakse kõiki spordisõpru võistluste avatseremooniale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles