Talvepealinnas pannakse saunad huugama

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa saunamaraton Otepääl eelmisel aastal
Euroopa saunamaraton Otepääl eelmisel aastal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeva keskpäeval antakse Otepääl Kääriku spordikeskuses start üheksandale Euroopa saunamaratonile. Finiš on sealsamas.

Sellel aastal on kõigil võistlejatel võimalik ennast jäädvustada punase vaiba tseremoonial, mängib Pühajärve puhkpilliorkester ja sähvivad fotograafide välklambid.

Saunamaratoni peakorraldaja, Otepää kultuurijuht Sirje Ginter ütles, et saunu, mida läbida, on mitmesuguseid. «Meil on hulgaliselt tünne ja jääauke, on ovaalsaun, nõukogudeaegne nostalgiasaun, ehtne Eesti suitsusaun, puuküttega leilisaunad, autosaun Haapsalust,» lisas Ginter.

Nagu traditsiooniks saanud, valib rahvas ka oma lemmiksauna, mis saab Otepää vallalt auhinnaks küttepuud. Euroopa saunamaratoni kuldsponsor Lemmik Mees OÜ paneb peaauhinnaks välja kümblustünni. 1.–3. koht loositakse välja esimese kolmekümne parima seast. Saunaomanikud panevad võistlejatele välja oma auhinnad.

Saunamaraton on lustlik orienteerumismäng, kus tuleb võimalikult lühikese ajaga läbida võimalikult palju etteantud saunakohti. Võistkond on neljaliikmeline. Paremusjärjestuses osalevad kõik tiimid, kes on läbinud saunakaardil märgitud kohad ning lõpetavad finišis.

Euroopa saunamaratoni korraldavad Otepää kultuurikeskus, saunaomanikud koos oma toimkonnaga ja vabatahtlikud ning Otepää vallavalitsus, toetab politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles