Volikogu jagas tiitleid, preemiaid ja aumärke

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõuge aukodaniku tiitel antakse erilise austusavaldusena vallale osutatud teenete või teo eest. Tänavu saab tiitli Mirjam Loertscher.
Rõuge aukodaniku tiitel antakse erilise austusavaldusena vallale osutatud teenete või teo eest. Tänavu saab tiitli Mirjam Loertscher. Foto: Grethe Rõõm

Rõuge vallavolikogu nimetas oma teisipäevasel istungil Haanja, Mõniste ja Rõuge valla aukodanikud ning Rõuge valla elutööpreemia ja Varstu valla vapimärkide saajad.

Haanja aukodaniku tiitli vääriliseks tunnistati Juri Gotmans, kes on aastaid vedanud Haanja valda ja arendanud seda nii töökohustustest tulenevalt kui ka vabatahtlikult, eriti Haanja suusakeskuse loomisel ja edasiviimisel.

Mõniste aukodanikuks nimetati Kalju Raag, kes on Mehkamaa kultuurielu eestvedaja 1958. aastast, mil ta asus tööle Mõniste rahvamaja juhatajana. Raag juhendas ka näiteringi ja mängis kapellis akordionit. Mehkamaa memmede-taatide klubi valis ta oma presidendiks. Kõrge ea tõttu on Raag aktiivsest kultuurielust küll taandunud, kuid see ei vähenda tema rolli Mehkamaa kultuuripärandi hoidja ja säilitajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles