Kaksiklinna mõlema poole juhtidele meeldib Valga kreisi idee

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval külastas Valga valda omavalitsusjuhtide ja ametnike delegatsioon Lätist Vidzeme regioonist.
Neljapäeval külastas Valga valda omavalitsusjuhtide ja ametnike delegatsioon Lätist Vidzeme regioonist. Foto: Valga vallavalitsus

Neljapäeval külastas Valga valda omavalitsusjuhtide ja ametnike delegatsioon Lätist Vidzeme regioonist. Sinna kuulus 37 liiget.

Külaskäigu eesmärk oli tutvuda haldusreformi tulemustega. Valga vallavanem Margus Lepik tegi külalistele ülevaate reformi sisust ning puudutas oma ettekandes ka riigireformi suundi. Lisaks tundsid külalised huvi haridussüsteemi, piiriülese arstiabi ja Valga kreisi teemal.

«Meie prioriteediks on igasuguse taristu kaasajastamine. Haldusreform pole midagi lõplikku, vaid püsiv tegevus, mille käigus tehakse kokkuleppeid ja liigutakse ühes suunas edasi ning seda ikka piirkonna arendamise eesmärgil,» kinnitas vallajuht.

Ta lisas, et Valga kreisi teemat on ta arutanud Valka linnapea Vents Armands Krauklisiga. «Eriadministartiivse üksuse, Valga kreisi, idee meeldib meile. Valga ja Valka on sulandunud üheks nii keeleliselt, kultuuriliselt kui majanduslikult. Oleme mõlemad multikultuursed ja -keelsed linnad,» ütles vallavanem.

Lepik lisas, et kõige suurem mure ja väljakutse saab olema riigiametnikele selgitustöö tegemine, et Valga ja Valka pole ääremaa, vaid võimalus mõlemale riigile. «Meie poolt vaadatuna on Valga Riia eeslinn ja majandusgeograafiline võimalus Eestile ning lätlased kiidavad meie arstiabi ja töövõimalusi. Miks mitte siis üheskoos areneda,» selgitas Lepik.

Delegatsioon külastas ka lasteaeda Kaseke ja Valga gümnaasiumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles