Galerii: meeleolukas saunamaraton Otepääl

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeva keskpäeval anti Kääriku spordikeskuses start juba järjekorras üheksandale Euroopa Saunamaratonile.
Stardis oli 175 võistkonda, kel tuli läbida 21 kaardil märgitud saunapunkti. Võistlejad pidid Otepää piirkonnas leilitama erinevates saunades, karastama ennast jääaukudes, külastama kilesaunu, kümblustünne, suitsusauna, jääujulat, saunu autodel ja torusaunu.
 
Osales 13 eri rahvusest saunalist. Peale eestlaste olid kohal venelased, norrakad, ameeriklased, poolakad, soomlased, senegaallased, lätlased, inglased, sakslased, venezuellased, mehhiklased ja luksemburglased.
 
Tänavu oli kõigil võistlejatel võimalik Kääriku spordikeskuse juures ennast jäädvustada punase vaiba tseremoonial. Meeleolu lõi Pühajärve puhkpilliorkester.
 
Nagu ikka, olid ka tänavu saunalised igasugustes vahvates kostüümides. Näiteks tuldi saunatama ja jääauku hüppama ning kümblustünnis mõnulema nii Ämblikmehe ja Super Mario kostüümides kui ka pruutkleidis.
 
Lõbu ja nalja jagus kõigile. „Iga mees on oma saatuse sepp ja oma õnne valaja. Jaa! Jaa! Jaa! Ükskord prahvatab vimm, mis kogunend salaja,“ laulsid ülikondades mehepojad, kui seadsid sammud esimese sauna suunas.
 
Meeleolu oli ülev ka siis, kui hüpati jääauku. „Võtke riided seljast ja tulge meie sekka,“ ütles üks aluspükstes saunamaratonil osaleja, kui oli jääaugus ja vaatas Kekkose sauna juures talveriides pealtvaatajaid.
 
Saunamaratoni peakorraldaja, Otepää valla kultuurijuht Sirje Ginter ütles, et nii toredaid saunakostüüme pole pikka aega olnud. „Kõik võistkonnad olid oma väljanägemise pärast pingutanud ja nautisid saunasid,“ lisas Ginter. „Ilm soosis seekord meie ettevõtmist.“
 
Saunamaraton on lustlik orienteerumismäng, kus tuleb võimalikult lühikese ajaga läbida võimalikult palju etteantud saunakohti.
 
Võitjad valiti välja nende neljaliikmeliste võistkondade vahel, kes läbisid saunakaardil märgitud kohad ja lõpetasid finišis kell 17.30. Esimesed kolm auhinda loositi välja esimesse kolmekümnesse jõudnud võistkondade vahel.
 
Peaauhinna sai loosi teel võistkond „Supersaunikud“, kellele pani kümblustünni auhinnaks välja Saunamaratoni kuldsponsor OÜ Lemmik Mees.
 
Rahva lemmiksauna valisid need võistkonnad, kes käisid kõikides saunades. Rahva lemmiksaunaks tunnistati Kakulaane suitsusaun.
 
Kõiki saunu tänati saunaplaadiga „Kuum saun 2018“.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles