Otepääl toimub Eesti esimene talvine grillivõistlus

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk talvisest grillimisest Viljandi järvel 2015. aastal.
Hetk talvisest grillimisest Viljandi järvel 2015. aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esimest korda peetavad talvised meistrivõistlused grillimises toimuvad täna Otepää keskväljakul algusega kell 11. Sissepääs on tasuta.

Talvistel meistrivõistlustel võisteldakse kolmes võistlusvoorus. Neist esimene on EV 100 vorstivoor, kus valmistatakse ja grillitakse eestimaisest toorainest käsitöövorste.

Teine voor on EV 100 üllatusvoor, mille tooraineks on võistluste avatseremoonial teatavakstehtav Eesti rahvustoiduaine.

Kolmanda ehk kaupmehe fantaasiavooru töö valmistab iga võistkond oma äranägemise järgi, kuid töö teemaks on võistkonna vabal valikul kas EV 100, talv või Otepää.

Võistlustöid hindavad Eesti Grilliliidu kohtunikud. Edukaim võistkond pääseb tasuta võistlema Pärnus 9. juunil toimuvale suurele rahvusvahelisele Grillfestile.

Otepää keskväljakul esinevad täna artistid ja platsi ääres asuv Ugandi Resto on piduliku grillipäeva auks teinud võistlusvoorude toorainetest restorani menüüsse eripakkumised – moodne käsitöövorsti ja üllatusvooru toorainest rahvustoit. Võistluse korraldaja Koit Kuusk viib õues läbi nii võistkondade kui publiku rõõmuks vorstivalmistamise rahvakoolituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles