Talupiim aitas Võrumaa külapoel ellu jääda

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Mõttus on Vastse-Roosas Metsavenna poodi pidanud juba 25 aastat. Täpselt sama kaua on kaupluses ametis olnud ka Kaja Sööt, kes tegeleb lisaks talutoodangu pakendamisega.
Meelis Mõttus on Vastse-Roosas Metsavenna poodi pidanud juba 25 aastat. Täpselt sama kaua on kaupluses ametis olnud ka Kaja Sööt, kes tegeleb lisaks talutoodangu pakendamisega. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Läti piiri ääres asuva Vastse-Roosa küla 15 elanikul on 24. veebruaril põhjust tähistada korraga kaht sünnipäeva. Eesti Vabariigi suure juubeli kõrval saab 25aastaseks Metsavenna pood, kus äri on tänu piirikaubandusele õitsele puhkenud.

«Pood avati Eesti Vabariigi 75 aasta juubeli puhul 24. veebruaril,» rääkis kaupluse omanik, Vastse-Roosa küla hing Meelis Mõttus. Aasta oli siis 1993, mil liiter piima maksis poes 1,50 krooni, kilo leiba 2,50 krooni, alampalk oli 300 ja keskmine 1066 krooni (68 eurot). Eesti kroon ei olnud veel aastanegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles