Suurtalunik ennustab kesist viljasaaki

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teraviljakasvataja Taavi Serva sõnul hellitati põllumehed ja metsamehed hea kliimaga vahepeal mõnes mõttes ära. «Võib-olla ongi praegune ilmastik normaalne ja vahepealsed ilmad olid hoopis haruldaselt kuivad,» arutles ta.
Teraviljakasvataja Taavi Serva sõnul hellitati põllumehed ja metsamehed hea kliimaga vahepeal mõnes mõttes ära. «Võib-olla ongi praegune ilmastik normaalne ja vahepealsed ilmad olid hoopis haruldaselt kuivad,» arutles ta. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Väikemetsa talu peremees Taavi Serv istub kui börsimaakler oma kodukontori arvuti taga ja jälgib, mis toimub Eesti ja maailma teraviljaturul. Sõmerpalu kandi suurtalunik koristab vilja enam kui tuhandelt hektarilt, head saaki kogenud põllumees alanud aastaks ei ennusta.

«Väga paljudel põllumeestel jäi sügisel talivilja külvamine liiga hilja peale või üldse tegemata,» rääkis Serv, kelle sõnul on taliviljad võrreldes suviviljadega alati saagikamad. «Tänavune aasta tuleb paljudel põllumeestel seega üle elada eelmisel aastal kogutud rasva pealt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles