Valga vallavolikogu kinnitas õpetajate miinimumpalgad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iastung sai teoks Valga kultuurikeskuses.
Iastung sai teoks Valga kultuurikeskuses. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Volikogu võttis 2. veebruaril peetud istungil vastu Valga valla haridusasutuste pedagoogide töötasustamise alused, andis teada Valga vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Näiteks üldhariduskooli abiõpetaja, pikapäevarühma õpetaja ja huvialajuhi töötasu miinimum on 990 eurot kuus ja lasteaedade pedagoogide palga alammäärad vastavalt ametijärkudele 978–1035 eurot kuus.

«Rõhutan siin sõna »miinimum«. Asutuse juhil on alati võimalik seda tõsta ja selline valikuvabadus peab igal juhil olema,» selgitas asevallavanem Kalmer Sarv.

Lisaks otsustas volikogu anda loa lepingu sõlmimiseks Valga spordiseltsiga Kalev, mis tähendab, et vallavalitsus võib korvpallimeeskonna tegevust toetada 2017/2018. aasta hooajal kuni 33 000 euroga.

Külaraamatukogud tegutsevad edasi

Muu hulgas sai volikogu kinnituse ka külaraamatukogude ja noortekeskuste registrist kustutamise otsus, mis ei tähenda aga seda, et asutused tegevuse lõpetaksid.

«Viime haruraamatukogud ja noortekeskused ühtse juhtimise alla ning nad tegutsevad edasi. Seega ei pea keegi kartma, et Õru valla noortekeskus Noortepada pärast registrist kustutamist enam ei tegutse,» täpsustas asevallavanem Kalmer Sarv.

«Raamatukogud muutuvad Valga keskraamatukogu haruraamatukogudeks. Samuti jäävad edasi tegutsema piirkondlikud noortekeskused, küll aga Valga Avatud Noortekeskuse nime all,» lisas Sarv.

Samuti läbis esimese lugemise valla tänavune eelarve. Volikogu komisjonides tehtud parandusettepanekud viiakse sisse järgmiseks lugemiseks. Tegemist on valla põhitegevuse eelarvega kogumahus 20 017 747 eurot. Eelnõuga saab tutvuda vallavalitsuse kodulehel.

Volikogu liige Monika Rogenbaum tegi ettepaneku moodustada küla- ja asumiliikumise komisjon. «Eesmärk oleks tõhustada kogukondade koostööd ja vähendada ääremaastumist, hoogustades külaliikumist. Leian, et hõreasustusega maapiirkond vajab sellist komisjoni,» selgitas Rogenbaum.

Ettepaneku poolt hääletas seitse volinikku ja kolm olid erapooletud. 16 volinikku mõtet ei pooldanud, kuna nad soovisid asja veel kaaluda ning ideed arutada. Volinike enamus arvas, et valla juhtimine peaks olema pigem valdkonnapõhine kui territoriaalne.

Vallavalitsuse tegemised jaanuaris

Valga vallavanem Margus Lepik tegi volikogule ülevaate vallavalitsuse tegevustest jaanuaris.

«Tööle asus viis spetsialisti, kuid mõni ametikoht on veel täitmata. Käsil on projektide jätkutegevus. Samuti on väikeprojekte, mis tulnud üle ühinenud valdadest. Kindlasti tuleb ära märkida, et Valga noortekeskus pälvis aasta noortekeskuste tiitli,» ütles vallavanem.

Ülevaatest tuli välja, et rahvastikuregistri andmetel on Valga vallas 1. jaanuari seisuga 16 645 elanikku, neist mehi 8079 ja naisi 8566.

«31. jaanuarist kehtestasime Valga vallavalitsuse perekonnaseisualaste teenuste hinnakirja. Vastavalt sellele maksab pidulik kombetalitus Valga raekojas reedeti ja laupäeviti 50 eurot, esmaspäevast neljapäevani 30 eurot. Abielu pidulik sõlmimine väljaspool raekoda maksab 295 eurot pluss transport,» selgitas Lepik.

«Selliste teenustega on välja tulnud ka teised maakonnakeskused ning võrreldes nendega on teenuste hind tunduvalt madalam,» lisas vallavanem.

Valga valla uue sümboolika konkursile laekus 37 tööd. Komisjon valis välja neli ettepanekut, mis lähevad üsna pea rahvahääletusele. Maakonna sümbolite kasutamise ja teenetemärkide andmise korraldamise delegeeris volikogu Valgamaa Omavalitsuste Liidule.

«Alates 1. veebruarist pakub Valga vallas jäätmeveo teenust Ragn-Sells AS. Seoses teenusepakkuja vahetumisega on klientidel tekkinud küsimusi, millele saab vastuse valla kodulehelt,» ütles vallavanem.

«Kommunikatsiooniteenistuse peaülesanne on praegu aga uue kodulehe käivitamine, millega on juba alustatud ning mis täieneb pidevalt,» lisas Lepik.

2. veebruaril peeti vallavolikogu istung Valga kultuurikeskuses. Kohal oli  26 volikogu liiget. Järgmine istung saab teoks 2. märtsil Lüllemäel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles