Lõuna-Eestis tehakse ligi 130 kodu tuleohutuks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju alarm.
Tulekahju alarm. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Riigi kuludega tehakse tänavu üle Eesti tuleohutuks pooltuhat kodu, millistest Lõuna-Eestis asub umbes 130.

Siseministeerium on algatanud projekti „500 kodu tuleohutuks“, et anda abikäsi inimestele, kes omal jõul ei suuda vahetada välja katkist küttekollet, uuendada elektrisüsteemi või soetada näiteks suitsuandurit.

„Praegu käivad tööd kodude nimekirja koostamisega ja esimeste konkreetsete tegevusteni jõutakse märtsis-aprillis, kui kohalikud omavalitsused on leidnud tööde teostajad ning sõlminud lepingud,“ rääkis projekti „500 kodu tuleohutuks“ juht Anni Alev.

Lõuna-Eesti kuuele maakonnale on riigi poolt kokku eraldatud 446 583 eurot, millega peaks korda saama vähemalt 128 kodu. Ettevõtmisega on liitunud ka kõik kohalikud omavalitsused, kes jõukohaselt projekti raha lisavad. „Näiteks Võrumaalt on Rõuge vald juba teatanud, et panustab projekti omalt poolt 5000 eurot,“ lisas Alev.

Kokku on siseministeerium eraldanud üle-eestilise projekti tarbeks 1,5 miljonit eurot. Igale omavalitsusele on tagatud miinimumsumma 3500 eurot vähemalt ühe kodu kordategemiseks.

„Oleme jõudnud tulesurmade ennetamise ja vähendamisega paigalseisu, millest edasi minekuks on vaja täiesti teistsugust lähenemist. Seepärast investeerimegi koos kohalike omavalitsustega kodude tuleohutuse tõstmisse,“ ütles siseminister Andres Anvelt.

Suurimad probleemid kodudes on katkised küttekolded, hooldamata korstnad, rikkis elektrisüsteemid, suitsuanduri puudumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles