Tõukekelgud tormavad jääle

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Pühajärve matkamaraton tõukekelgudel
Mullune Pühajärve matkamaraton tõukekelgudel Foto: Madis Juuram

Talvepealinnas Otepääl toimub 10. veebruaril juba kolmandat korda Pühajärve matkamaraton tõukekelgudel, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Kümnekilomeetrisel jäärajal saavad ennast proovile panna nii need, kes poodiumikohta ihkavad, kui ka need, kes medaleid taga ei aja. Kellel isiklik tõukekelk puudub, saab selle osta või eelregistreerudes laenutada Loodusturism.ee matkakorralduselt.

Esimesse starti on  oodatud nii poodiumikohtadele soovijad kui ka rahvamatkajad, kellele see aeg on sobivam. Keskpäeva toimub tõukekelgusõit ainult osalejamedalitele ehk siis poodiumikohti ei selgitata – tõukekelgusõit on mõeldud kõigile rahvamatkajaile.

Kõikide algusaegade järgselt viiakse võistluskeskuses läbi ka lastesõitusid. Matkamaratoni lõppedes saavad osalejad sooja jooki ja suppi. Kohapeal saab end soojana hoida lõkke ääres ja tantsutempos mängiva muusika saatel. Start ja finiš on Pühajärve supelrannas.

Peakorraldaja Imre Arro ütles, et kui uisujää on nagu tuul surfaritel – taevas annab ja võtab–, siis tõukekelgutamiseks ei pea jää sedavõrd sile ega tasane õnneks olema. «Matkamaratonil loob iga osaleja oma matka ise – kiire või aeglasema, omaette või seltskonnas, sportliku või vaatleva. Tavapärasest matkakorraldusest erineb matkamaraton selle tõttu, et kogunemistel ei toimu looduse giidimist ega liikumisel grupi juhtimist.»

Pühajärvele on Loodusturism OÜ hankinud vastavad load lumelükkamiseks. Tänu sellele saab toimumispäevaks tagada looduse loal lumest lükatud jääraja ning hoida talvemõnusid stabiilsemalt töös.

Matkamaratoni tõukekelkudel korraldab Loodusturism OÜ koostöös Otepää vallaga. Auhinnad on välja pannud Loodusturism OÜ matkakorraldus ja Otepää turismipiirkonnas tegutsevad ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles