Doonor on 20 aasta jooksul loovutanud 50 liitrit verd (1)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarek Talisaineni ootab kahe nädala pärast ees sõit Narva, et võtta presidendilt vastu teenetemärk. Väike-Oja talul on tiitleid veelgi. Taamal seisab ema Kersti, kes võttis koos abikaasa Ivan Talisaineniga 2010. aastal peaminister Andrus Ansipilt vastu «Kauni Eesti kodu» tänukirja.
Jarek Talisaineni ootab kahe nädala pärast ees sõit Narva, et võtta presidendilt vastu teenetemärk. Väike-Oja talul on tiitleid veelgi. Taamal seisab ema Kersti, kes võttis koos abikaasa Ivan Talisaineniga 2010. aastal peaminister Andrus Ansipilt vastu «Kauni Eesti kodu» tänukirja. Foto: Tomi Saluveer

Misso külje all Hürsi külas elav Jarek Talisainen on doonorina verd loovutanud 109 korral. Ligi kolmesajale inimesele abiks olnud mees seisab nüüd teenitult presidendi teenetemärkide saajate väärikas nimekirjas.

«Nägin oma nime hommikul Postimeest lugedes,» rääkis tagasihoidlik mees, kes presidendilt Eesti Punase Risti V klassi teenetemärgi saab. Tunnustus talle suure üllatusena siiski ei tulnud. «Paar aastat tagasi täitus mul doonorina sajas kord. Verevõtjad küsisid juba tookord minu andmeid, et teha ettepanek teenetemärgi andmiseks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles