Muuseumis saab uudistada ja hinnata Valgamaa laste joonistusi

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval avati Valga muuseumis pidulikult maakonna laste joonistuste näitus, mis pühendatud Eesti Vabariigi 100 aasta juubelile. Vaatamiseks ja hindamiseks on muuseumi saali üles riputatud 101 joonistust.

Idee teha vabariigi aastapäevaks kingitus kodukohale kujutava kunsti kaudu tuli MTÜ Valga Muuseumisõprade Seltsilt. «Kuna kingituste tegemine vabariigi aastapäevaks on leidnud laia kõlapinna, tuli meilgi mõte korraldada maakonna laste joonistusvõistlus. Eesmärgiks võtsime saada näitusele 100 joonistust, aga saime välja panna 101,» rääkis näituse avamisel muuseumisõprade seltsi liige, joonistusvõistluse eestvedaja Ene Mägi.

Joonistuskonkursil «Minu kodu – Valgamaa» osalesid 7–17aastased õpilased, kes jäädvustasid kodukanti, siinseid inimesi, kombeid, loodust ja vaatamisväärsusi. Konkursile laekus töid Valga Priimetsa koolist, Valga põhikoolist, Hargla koolist ja Valga kultuuri- ja huvialakeskuse kunstiringi lastelt. «Tänan kõiki võistlusel  osalevaid lapsi ja nende juhendajaid,» ütles Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles