Lõuna-Eesti nõustajad suunavad võimalusi märkama

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajaleidja keskuste töötajad aitavad noortel sihte seada.
Rajaleidja keskuste töötajad aitavad noortel sihte seada. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Lõuna-Eesti regiooni Rajaleidja keskused pakuvad noortele 9. veebruaril Tartu Näituste messihallis 26. korda toimuval Intellektika haridusmessil hüva nõu.

Koos Tartumaa keskusega on messil Viljandi-, Võru- , Põlva- ja Jõgevamaa Rajaleidja keskuste karjäärispetsialistid. Karjäärinõustamisteenuseid soovitakse pakkuda mobiilselt ja seepärast viiakse karjääriinfo ja -nõustamine messile kohapeale. Koos otsitakse vastuseid küsimustele «kelleks saada?», «millist eriala õppida?» ning «kuidas leida sobiv töökoht?».

Rajaleidja messiboksis on õpilasel võimalus rohkem teada saada talle huvipakkuvatest teemadest, mis seotud karjääriplaneerimise, edasiõppimisvõimaluste, ametivaliku ja töömaailmaga.

«Oleme ühiselt väljas selle eest, et Lõuna-Eesti noored saaksid kogu vajamineva info ja oskaksid enda valikuid teadlikult langetada,» sõnas Tartumaa Rajaleidja karjäärispetsialist Heidi-Maarja Melts.

Rajaleidja boksis pakutakse noortele näiteks võimalust oma teadmised proovile panna kahootides, osaleda messialal info-orienteerumismängul, küsida infot karjäärispetsialistidelt, panna enda oskusi ja teadmisi proovile erinevaid ülesandeid lahendades ning saada karjäärialast nõu.

Interaktiivse kahootimängu formaati karjääri- ja haridusinfo vahendamiseks katsetavad rajaleidjad messil esimest korda ning ühtlasi on fookuses Rajaleidja chat’i ehk e-nõustamise formaadi tutvustamine.

Tartumaa Rajaleidja keskus osaleb messil neljandat järjestikust aastat. Varasematel aastatel on messiboksi külastanud noored eelkõige huvi tundnud põhikoolijärgsete õppimisvõimaluste vastu Tartus ja Tartumaal ning osalenud meeleldi ka erinevates tegevustes, nt messialal info-orienteerumisel või karjääriinfoalases teadmisteproovis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles